Ontbijt heb je niet nodig

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg, is: ‘Wat eet jij als ontbijt?’

Meestal ontbijt ik laat of niet.

Niet? Zul je denken. Dat, klopt! Ik houd er Situs Judi Slot Terbaru van om eerst ‘nuchter’ te bewegen. Dit levert me gedurende de dag veel energie op. Ik ben productief en helder in mijn hoofd.

De dag starten zonder ontbijt kan alleen als je bloedsuikerspiegel op orde is. Anders kun je last krijgen van flauwte of trillerigheid.

Als ik wel ontbijt, gaat er veel energie naar de spijsvertering en vetverbranding. Ik zet mijn organen en darmen meteen aan het werk. Vaak snak ik daarna vrij snel naar koffie om mijn energie op te krikken. Zonde toch!

Ontbijt heb je niet nodig. Ik ben stellig. Het is de wereld in gebracht onder het mom van de stofwisseling op gang te helpen. Maar lieve mensen, zodra we wakker worden werkt ons lichaam! Heel veel hardwerkende boeren gaan ‘s ochtends vroeg eerst de stal in, werken een paar uur en nemen daarna pas een goed eiwit- en vetrijk ontbijt.

Is het je wel eens opgevallen dat sommige kinderen een stuk brood ’s ochtends echt niet weg krijgen? Toch zijn het gedurende dag goede en lekkere eters.

Luister naar je lichaam. Dat geldt ook voor kinderen. Wat past bij jou? Neem niet alles voor waar aan. Niet ontbijten is niet erg.

Een thuiswerkdag begin ik met een paar koppen kruidenthee. Zodra de kinderen naar school zijn, ga ik in beweging. Eerst de huishoudelijke beslommeringen. Trap op trap af, stofzuigen en puinruimen. Rond half 10 is het tijd voor een heerlijk kopje (zwarte) koffie. Dan schuif ik achter mijn bureau en zorg dat er thee en water in handbereik staat.

Het liefst met een stukje verse gember en een schijfje biologische citroen. Ik eet aan het eind van de ochtend graag een geraspte appel met kaneel. Hier worden mijn darmen ongelooflijk blij van. Het is een prachtige pre-biotica (voedingsbodem) voor de darmflorabacteriën. Soms neem ik een banaan of een mueslireep.

Om half één is het tijd voor lunch. En ik lunch als een koning.

Benieuwd naar mijn lunch? Hier vind je mijn favoriete recepten.