Pet(ra)selie

Vooral voor vrouwen kan peterselie een mooie natuurlijke oplossing zijn voor vervelende klachten. Denk hierbij aan blaasontsteking of irritaties en schommelingen in de hormoonbalans.

Ben jij iemand de peterselie-garnering in een restaurant naast haar bord legt? Voortaan zul je wel beter weten. Het is van alle kruiden misschien wel de meest geneeskrachtige.

Peterselie bevat veel vitamines en mineralen. Vitamines en mineralen spelen een belangrijke rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam.

Dit kruid is vocht afdrijvend, ondersteunt de spijsvertering en voorkomt een opgeblazen gevoel.

Peterselie is met name goed voor vrouwen. Vrouwen die last hebben van de hormoonbalans, menstruatieklachten, PMS en/of de overgang hebben baat bij dit kruid.

Thee van peterselie helpt je hormonen in evenwicht te brengen. Giet kokend water over een paar takjes peterselie en een paar gesneden peterselieblaadjes en laat dit 10 minuten trekken. Zeef de thee.

Bij (hormonale) klachten drinkt je de thee 4x per dag.

Peterselie is ook aan te raden voor vrouwen die zwanger wil worden. Het bevat veel folaat, de opneembare variant van B11 (foliumzuur).

Gebruik als je zwanger bent niet teveel peterselie. Het kan de baarmoeder stimuleren te gaan samentrekken. Dit gebeurt alleen bij een hele hoge dosis en niet bij normaal gebruik in de keuken.

Meer gezondheidsvoordelen van peterselie lees je hier

Tip: maak ook eens kruidenboter met peterselie recept

In ons online Fit en Vitaal-programma gaan we uitgebreid in op de werking van kruiden en leer je hoe je de kruiden toepast in de keuken.