Vlees eten

*een lokaal bedrijf in de picture*

Eiwitten zijn de allerbelangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Ons lichaam is gemaakt van eiwitten. Deze bouwstoffen houden ons sterk en gezond.

Vlees is een grote en belangrijke bron van eiwitten. Vanuit de evolutie zijn wij als mens omnivoren, alleseters. We kunnen alles eten. Het is ook noodzakelijk dat we van alles wat eten. Variatie is hierin het toverwoord.

Het ene vlees is het andere niet…

Wil je een gezonde keuze maken en hecht je belang aan het welzijn van dieren? Kies voor vlees van een graasboerderij.

Je zult merken dat je minder vlees nodig hebt. Je bent eerder verzadigd. Het vlees is erg voedzaam omdat het bomvol goede stoffen, eiwitten en vetten zit.

Het vlees is biologisch dynamisch, vrij van hormonen en antibiotica. De koeien worden alleen gras gevoerd, daardoor is het vlees glutenvrij en ook geschikt voor mensen met intoleranties.

Sytse en Tiertsje Gerritsma uit Elahuizen over hun graasboerderij:

‘Wij runnen een melkveebedrijf met ongeveer 80 koeien. Het is een biodynamische boerderij. Van de melk wordt in de kaasfabriek in Rouveen Demeter kaas gemaakt.

Als tweede tak verkopen we vlees van eigen koeien. Ons assortiment van (bevroren) bio rundvlees:

  • rundergehakt (gekruid en ongekruid)
  • hamburgers, runderworst
  • sukade-, rib- en runderlappen
  • entrecote, ribeye, biefstuk en rollade
  • rookworst en droge worst

Vrijdag is onze vaste verkoopdag. Deze middag zijn we thuis en kun je tussen 12.00 en 17.00 uur langskomen voor kaas en vlees. Rijd gewoon ons erf op, in de schuur vind je een bel, we helpen je graag!’

De producten van Sytse en Tiertsje Gerritsma zijn ook te bestellen via Farmily te Harich en verkrijgbaar bij Eriu Natuurvoeding Balk.

Voor meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen met Sytse (06) 53334628 of Tiertsje (06) 13308612. Adres: Mardyk 6 in Elahuizen.

Gaasterland

Wij zetten graag een lokaal bedrijf in de picture. Lokaal betekent: weinig voedselkilometers en dus een stuk beter voor het milieu. Wil jij ook met jouw bedrijf op onze site? Neem contact met ons op! Wie weet kunnen we samenwerken.